2008

JANUARI:
I januari bakade vi blåbärspaj hos Kerstin och pratade mest om Hannasimon hela tiden. I min dagbok hade jag dagens ord så som speldosa, vansinne, aptitretare och lyster.


FEBRUARI:
I februari älskade jag epoken romantik eftersom Jon pratade om den med sådan lust. Jag pluggade även inför matte c provet och lyssnade på Broder Daniel. Lagom till lovet reste jag till amerikat.


MARS
I mars längtade jag så oerhört efter vår, och turen till Jonas sommarstuga på Ven gav mig goda vibbar om hur sommaren skulle bli. När Hanna fyllde arton gav Sara och jag henne två guldfiskar, och tillsammans dansade vi benen av oss.


APRIL
I april hade alla körtelfeber fram och tillbaka. Vi hade en oerhört mysig kväll på Lomma Beach och en annan i Lindebergska parken.


MAJ
I maj hände allt på en gång. Hanna, Sara och jag åkte till Köpenhamn, och tillsammans med skolan till Tyskland, där den mycket sympatiske Johannes Hoppe var min värd. Johan och jag hade varit tillsammans i sex månader och hade den finaste picknicken i världshistorien. I slutet av månaden åkte vi till Siesta och stektes på en camping som mer liknade en kokande gryta. Men det var fint.


JUNI
I juni hade Sara och jag en fin vinkväll, och en annan kväll poserade vi som Svamp Bob Fyrkant i Höör. Så hade vi vår sista idrottslektion och vårt sista gehörsprov, och slutade tvåan med buller och bång. Jag åkte till Italien med min familj som vanligt, och Johan åkte till Amerika. Jag har aldrig saknat någon så mycket.


JULI
I juli överkonsumerade jag gröna kärnfria druvor, besökte Olof, åkte till Göteborg med tre eminenta människor och övade italiensk opera.


AUGUSTI
Jag tog med Johan till mina barndoms skogar, och varje natt drömde jag drömmar jag fortfarande kommer ihåg. Ångesten över att sista sommarlovet var slut visade sig, och en höst fylld av plugg och vinfyllor började. På tåget hem om dagarna läste jag Anna Karenina och mådde bra.


SEPTEMBER
I september skrev jag: "jag vet inte om tiden går snabbt eller långsamt längre. veckorna är onekligen korta, men ändå trampar jag runt i i något segt och långsamt." Jag filmade Sara mest hela tiden och gjorde en hylling till henne lagom till födelsedagen. En oerhört fin människa vid namn Stephanie flyttade till andra sidan jorden, och tyskarna kom och hälsade på.


OKTOBER
Allt handlade om Verdis Requiem och det stod mig upp i halsen. Men dirigenten var en fin man, och på konserten fick jag gåshud. En del fina promenader i stadsparken blev det, jag gjorde en värdelös audition och åkte till den oerhört fantastiska staden New York.



NOVEMBER
Jag och en fin pojke hade varit tillsammans i ett år, det firade vi lite smått. Emauel och Martin blev ett par, och ingen tappade hakan. Vi sjöng förklädd gud för sista gången, och planerade en skidresa som inte blir av. Jag vandrade runt på Lunds universitet och längtade efter att få börja läsa.



DECEMBER
December bjöd på en 40 årsfest, julkonsert och ett väldans matte prov. Jag skrev: "i parallel mot julen står den oerhörda längtan efter sommar och kärlek som uppstår när jag tittar på bonde söker fru". Överlevde ett  jordskalv gjorde jag också!


just like this train


dancing on the streets of lomma



Detta är julkonserten; nightvision. Vin och promenader.

julkonsert




Igår var det julkonsert i stadshallen, och det var våran sista, men kanske bästa. Vi dansade för glatta livet, sjöng svängiga sånger och åt äckliga sallader. En mycket lång, men mycket fin dag.

lördagskvällsgöra

jag sitter i sängen med ett råttbo till hår och läser hej dolly. det är fint. julkänslan är obefintlig.

i mars, i mars, i mars



<3

11



Det är allt för kallt, och jag längtar till vår och sommar. Innan har jag alltid suckat när min fader berättar om hur han ska emigrera till varmare breddgrader varje vinter, men detta måste vara året som vänt mig. Vad är bra med kyla egentligen? Att det är skönt när man slipper den?

Igår skrev jag ett matteprov som gav mig ganska mycket självförtroende, och jag köpt nästan alla julklappar. Ångesten lägger sig stilla.

i love you more then being seventeen

Om jag någon gång haft den minsta julkänsla har den ganska fort förstörts av att Mc Donalds påstår att "Big tasty är en del av julen".
Allting är mest pest och pina.
Det som får mig att gå upp på morgonen är inte slutprov i matte d, inte julafton och definitivt inte min galet ostädade garderob. Förmodligen är det Johans nyckelben, tanken på att kemin snart är slut och ett hopp om en helg då jag får kramas och skratta utan besvär. Som förra helgen, den var allt fin.
Mest av allt vill jag just nu ligga och läsa fina böcker dagarna långa, samt skriva vackra långa mejl till vänner på andra sidan jorden. Kanske önskar jag också att det skulle vara sommar så jag kan få dirigeras av en konstig man för sista gången.


RSS 2.0