hven

image50

Jonas supergulliga lilla stuga!

image51

Sara hittade fina porslins- och glasbitar.

         

Ven är ön på allas läppar, så vi for dit med förväntningarna på topp! Det var fint, med långa leriga promenader, godmatlagning och trevligt sällskap. Framåt kvällen tände männen en eld och vi sjöng Gärdebylåten så att hela ön hörde (tröttnade man inte på den sången för ett år sedan?). Innan vi visste ordet av satt vi sedan runt bordet och lekte lekar med äckligt vin, blev känslosamma och grät skvättar både här och där och dansade i strumplästen på stenstranden. Dumt! Riktigt dumt, men riktigt fint.

Imorse vaknade jag när solen gick upp, och nu sitter jag här och lyssnar på Håkan. Han är allt fin, den mannen.

if you ever need a stranger to sing at your wedding

image49

Johan och jag åt överblivna våfflor till frukost. (Jag mådde illa, han åt två bullar efteråt.)
Lovisa och jag träffade Kerstin, och eftersom hon är lika söt och gullig som vi följde hon med för att dricka kaffe, prata om ditt och datt och handla second hand.
Jag sprang snabbt i skogen (läs ramlade runt bland snöhögarna).
Imorgon blir en lång dag, så efter en kopp te och en god bok ska jag somna i mina väldoftande lakan.


i'll buy you a spidermancomic

image46

image47

image48

Hej spontanitet, igårkväll åkte jag och Anja till Bofinksvägen för att tillbringa några timmar med vår goda vän Saga. Och trots att det inte var min egentliga ide är jag mycket stolt att jag träffat så mycket sätisar på så kort tid.
Becci må säga vad hon vill, det var inte den bästa tiden, det där högstadiet.
För mig var det en förälskelse i en man jag inte kände, Norra Rörum-are man ville slå på käften var och varannan dag, kalla lokaler och kalla människor! Jag önskar inte att jag haft det ogjort, jag lärde känna underbara människor och träffade lärare som faktiskt motiverade mig att hålla ut. Sen att det hela högstadiespektaklet kunde varit ett år kortare är en helt annan sak.
Saga är bra iallafall!

Idag har jag redan hunnit duscha länge, bädda nya lakan, druckit te ur min fina kopp och spelat piano. Snart kommer Johan och jag ska brotta ner honom i den plusgradiga snön. Kanske får jag ta det lite lugnt så att han inte börjar gråta, som min kära syster gjorde i helgen. Bilderna är för övrigt därifrån!

silence may speak again

Hej påsk, jag är i Småland och det är mysigt.
Jag har skrivit en mening på min svenskaanalys och spelat massvis med kort tillsammans med min kära syster, som för övrigt nästan började gråta när jag brottade ner henne i snön tidigare idag.
Mormor överröser oss med diverse godsaker eftersom hon är störtsäker på att jag har bantat. Trams, hon skulle bara veta hur mitt onyttiga liv egentligen ser ut.

Och Hanna fyller arton. Fina, söta Hanna som lyser upp de ibland mörka dagarna i Lund. Grattis sötaste!
Men nu ska jag äta igen, det var trots allt minst 40 minuter sedan sist. Suck.

goodbye picasso

image45

Ge mig:

- Sommar, eller åtminstånde vår. Jag är trött på regn, det har varit höst i två hela år och snart orkar jag inte med det mer. Jag kan inte räkna de sidor i min dagbok jag fyllt med längtan efter våren på två händer och hela min kropp är ett sug av längtan, längtar efter bara ben och cykelturer mitt i natten.
- Vin, mera vin åt folket. Mest vin åt Sara och mig!
- Magasin, tunga, dyra magasin med bilder man kan drunkna i och som fyller min inspirationskittel igen.
- Sömn. Vara-vaken-i-onödan-monstret har jagat mig allt för länge och jag skulle behöva sova en ocean av tid känns det som.
- En svenskanalys, har någon lust att skriva min?
- Anja, det känns som om det var år och dar sedan det var bara Anja och jag och prat om allt viktigt som ingen annan förstår.
- Cupcakes, hej vad jag ska baka cupcakes nästa vecka!
- Fina koppar, fina koppar som de på bilden.


hymner till natten

image44

Igår kändes det som sommar, när jag var ute idag fick jag en stark känsla av att det var julafton om några dagar. Den där julkänslan som aldrig ifann sig när det väl var jul kröp fram och jag var nära att sätta på en dammig julskiva när jag kom in i värmen igen. Det hade inte varit fel. Julen vara än till påska.

Sara och jag planerar ett romantikutskott på skolan. Vi ska bjuda in folk till möten i stadsparken där vi ska hylla naturen, kärleken, musiken och, inte att förglömma, natten. Vi ska både ha djupa samtal om livet, men också dela det senaste skvallret om hurvida flickorna i vår omnejd blivit gifta eller inte. Alla ska ta med sig fika, hemmabakade bröd, gjorda på mjöl från trakten och mjölk från en ko man känner och kanske lite engelskt te.
Fina klänningar och härliga håruppsättningar krävs, och om intresset är så stort som vi väntar oss kommer snart hela Lund att vara involverat och vi kan ha stora bjudningar och baler.
Vi tänker också fråga våra lärare om de kan tänka sig att vara betjänter. Den trogna fröken Björkman som syr gardiner och sköter om de små barnen. Kvar finns nu bara att sitta i gräset och filosofera.
Ni kan skriva en intresseanmälan och skicka den till mig med en häst.



RSS 2.0