2

Klockan är halv fem, kanske fem på morgonen och utanför den vidöppna dörren har regnet övergått i ett morgondis. Jag har på mig en svart långklänning vars fåll gått upp under natten och sitter på golvet lutad mot väggen. Bredvid mig sitter en vän och pillar i en tallrik med fruktsallad, hennes prydligt uppsatta hår har ramlat ner något i nacken.
Discobelysningen på dansgolvet har dött, och de som fortfarande dansar dansar nu till ljuset från solen som gått upp. Det spelas ”Spice Girls” och vrålas med i texten från de som än inte nyktrat till.
Jag studerar dem, och förstår plötsligt att dessa människor, som under tre års tid varit min verklighet, ska leva ett helt liv utan mig liksom jag ska leva ett utan de flesta av dem. Jag tar S i handen och kramar hårt utan att säga någonting.


i need a break and i need a vacation, take me away from the civilization

jag är i en stad där folk går ut och dricker vin klockan åtta på söndagkvällarna. min säng är liten och kall, men det är ganska fint ändå.

1

Det är höst och vi är på Halloweenfest någonstans långt ute i de småländska skogarna. Klockan är halv fyra och vi leker ’jag har aldrig’ och ’sanning och konsekvens’. Jag har druckit för mycket vodka, så den inglasade verandan vi sitter på snurrar ibland men är inte alls kylig trots att det snart är november. Vi skrattar mycket, dricker öl och bekänner hångel samt hemliga förälskelser. Mitt emot mig sitter en pojke som jag bara känt i en dryg månad men som får magen att snöra ihop sig ibland och som jag redan skrivit fler dagbokssidor om än vad som kan räknas på båda händernas fingrar. Jag sneglar på honom så ofta jag vågar, och i mitt druckna tillstånd vågar jag mest hela tiden. Ibland tittar han tillbaka, och när våra blickar möts viker han snabbt av, osäkert. Vid ett tillfälle får han frågan vem i rummet han helst skulle vilja ligga med och han svarar snabbt, utan minsta tvekan:
”Linnea.”
Det spelar ingen roll att vi bara är två tjejer i sällskapet , spelar ingen roll att han knappt pratat med denna andra tjej, jag ler så mycket en människa kan le och under busvisslingarna ler han tillbaka.
Något senare är det min tur, och på ’konsekvens’ tvingas jag snurra flaskan och kyssa personen den pekar på när den stannar. I min fylla hinner jag inte tänka eller hoppas, helt plötsligt har flaskan stannat, och den pekar på honom. Klart och tydligt, inga tvivel om saken, det är honom jag ska kyssa. På darriga ben går jag runt bordet, vågar inte möta hans -eller någon annans- blick. Så böjer jag mig ner över honom, tar hans ansikte i mina händer och gör det jag velat göra hela kvällen. Hans läppar är mjuka, och de är något med de där första kyssarna, så söta.
Långt bort hör jag vännernas berusade vrål och skratt, de har redan glömt oss och vill fortsätta leka denna korkade lek för att få reda på vem av våra lärare som Niklas faktiskt tycker är snyggast. När jag går tillbaka till min stol är jag lyckligare än på länge. Det spelar ingen roll att detta är på fyllan, spelar ingen roll att solen snart går upp och nästa två personer på tur redan kysser varandra, för vår kyss var lite mer än vad som är tillåtet i ’sanning och konsekvens’.


my saturdays are all black and white


måste bara få

min kropp är trött, förmodligen trött på mitt osunda intag av alkohol de senaste fyra kvällarna.
i onsdags drack jag vin med sara och somnade i soffan som är så förknippad med tårar och sömnlösa nätter att man får ont i magen av bara tanken.
i torsdags stod jag längs en vägg och drack öl med fina litteraturvetare. hanna bjöd mig på en öl för mycket, och när jag cyklade hem genom natten sjöng jag jens lekmans 'f-word' och förfrös tårna.
hanna bjöd på fest i fredags, efter att mor och far bjudit på lax och vin. jag förstod som vanligt på fyllan 'ramlar's genialitet och kände mig allmänt nöjd. fin, ovanlig känsla.
igår såg vi på tv tills klockan blev fem. tortellini, feta, vin, salem, choklad och allt för mycket prat om sextiotal, sen sprang vi till bussen och dansade på svartklubben. ett bra tag efter midnatt fällde jag tårar samtidigt som jag dansade, för att det var sista lundanatten innan syrénen slår ut. vi låg sked.
det har varit en fin vecka, och den avslutas med mad men i sängen, tomatsoppa och konsten att packa ner sitt liv.

RSS 2.0